ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1. Αποτρύγωση/Καθαρισμός

2. Περιοδοντική θεραπεία

3. Ενδοδοντική θεραπεία

4. Προβλήματα κροταφογναθικής διάρθρωσης (ΚΓΔ)/Νάρθηκες νυκτός

5. Ομοιοπαθητικός ασθενής

Σήμερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αφαίρεση των "μαύρων" σφραγισμάτων (αμάλγαμα) και την αντικατάστασή τους από λευκές εμφράξεις (ρητίνη) ή ένθετα και επένθετα (πορσελάνης ή πολυμερή).

Αυτό μπορεί να γίνει για τους ευνόητους αισθητικούς λόγους αλλά και για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από το σώμα μας, τα οποία έχουν πολυσυζητηθεί γιατί έχουν κατηγορηθεί για μια σειρά από ασθένειες (Νόσος Alzheimer, αλλεργίες κλπ).H σημασία της αφαίρεσης των εμφράξεων αμαλγάματος πριν την αντιμετώπιση ασθενών με ομoιοπαθητική:

Η επίδραση του υδραργύρου που απελευθερώνεται από τα σφραγίσματα αμαλγάματος μπορεί να εμποδίσει την δράση των
ομοιοπαθητικών φαρμάκων ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της θεραπείας. Μπορεί επίσης να περιπλέξει τα στοιχεία-συμπτώματα για την επιλογή του κατάλληλου φαρμάκου ή να παρουσιάσει ψευδή εικόνα στο ομοιοπαθητικό ιστορικό.

Το συμβατικό οδοντικό αμάλγαμα αργύρου είναι ένα κράμα στο οποίο ο μεταλλικός υδράργυρος αναμιγνύεται με σκόνη η οποία περιέχει κυρίως άργυρο 35%, κασσίτερο 10%, χαλκό 1-6% και ψευδαργύρο 0-2%. Ο μεταλλικός υδράργυρος εμπεριέχεται στο κράμα σε αναλογία περίπου 50% κατά βάρος. Ο υδράργυρος απελευθερώνεται σαν ατμός σε σημαντικές ποσότητες μόνο κατά την αφαίρεσή του με τον τροχισμό,όπου και μπορεί να προσληφθεί από τους πνεύμονες και κάποιες ποσότητες τους να παρακρατηθούν από τους ιστούς. Γι'αυτό λοιπόν κατά την αφαίρεσή του χρειάζεται να ακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο = Απομόνωση της περιοχής, χρήση ειδικής ισχυρής αναρρόφησης, μεθοδολογία τροχισμού αμαλγάματος για αφαίρεση μεγάλων τεμαχίων,συχνές εκπλύσεις.