"Does your smile make you feel Condident? "

Εσείς πόσο συχνά χαμογελάτε; Σας αρέσει η εικόνα των δοντιών σας; Έχετε αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να κρύψετε το χαμόγελό σας ή να γυρίσετε το πρόσωπο σας όταν σας βγάζουν φωτογραφία; Μήπως φοβάστε να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας γιατί αισθάνεστε αμήχανα για την κατάσταση των δοντιών σας;

Ένα φωτεινό υγιές χαμόγελο είναι μέσο επικοινωνίας! Υποδηλώνει αυτοπεποίθηση και επιτυχία. Βελτιώνει την εικόνα σας στα μάτια των άλλων, στις επαγγελματικές αλλά και διαπροσωπικές σας σχέσεις. Εάν και εσείς εύχεστε να είχατε ένα λαμπερό χαμόγελο σαν αυτό των αστέρων μην διστάζετε πια...Τώρα μπορείτε να το αποκτήσετε στο Confidental.


 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


1. Smile Design / Smile Recontouring

Smile Design

Η τεχνική με την οποία επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός νέου χαμόγελου.

Πραγματοποιείται από τον αισθητικό οδοντίατρο με μια σειρά από ανώδυνες και λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες με σκοπό να προσεγγίσει στο μέγιστο, το όνειρο του ασθενή. Στόχος είναι η εναρμόνιση του χαμόγελου με τα χείλη τα ούλα και το υπόλοιπο πρόσωπο, με τεχνικές όπως:

- Η εξάλειψη των διαστημάτων μεταξύ δοντιών
- Η μείωση ενός ουλικού χαμόγελου (ουλοπλαστική)
- Η διόρθωση στρεβλοφυίας δοντιών (ίσιωμα) ή πρόταξη δοντιών
- Η διεύρυνση ενός στενού χαμόγελου
- Η αλλαγή των διαστάσεων των δοντιών (μήκος, πλάτος)
- Η λεύκανση των δοντιών

Αυτά συχνά επιτυγχάνονται με όψεις πορσελάνης, όψεις ρητίνης, εμφυτεύματα και άλλες λιγότερο επεμβατικές αισθητικές αποκαταστάσεις όπως bonding και εμφράξεις ρητίνης.

Smile Recontouring
Πολλές φορές δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές για να βελτιωθεί το χαμόγελό μας. Συχνά η διαφορά βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Αναδιαμορφώνοντας τις γωνίες ή το μήκος ενός δοντιού ή κάνοντας μικρές αλλαγές στο ουλικό περίγραμμα μπορεί να δώσουμε μια πολύ διαφορετική εντύπωση.


2. Λεύκανση

Είναι η τεχνική αφαίρεσης των χρωστικών από τα δόντια και η δημιουργία ενός λαμπερού χαμόγελου. Υπάρχουν 3 βασικές μέθοδοι λεύκανσης:

A) Λεύκανση στο ιατρείο με το ειδικό υλικό λεύκανσης (υπεροξείδιο του υδρογόνου), σε συγκέντρωση που επιλέγει ο οδοντίατρος. Η εφαρμογή γίνεται αφού απομονωθούν τα ούλα (για αποφυγή εγκαυμάτων). Το υλικό ανανεώνεται ανά 15-20 λεπτά και συνήθως σε μια συνεδρία πραγματοποιούνται 3 κύκλοι ανανέωσης.
Β) Λεύκανση στο σπίτι με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθηκών λεύκανσης που έχουν δημιουργηθεί για τον ασθενή μετά τη λήψη αποτυπώματος. Το φάρμακο που χρησιμοποιείται (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου) είναι μικρότερης συγκέντρωσης από αυτό που χρησιμοποιείται στο ιατρείο και το επιλέγει ο οδοντίατρος. Ο ασθενής το τοποθετεί στο νάρθηκά του και τον φοράει και τον φοράει κάποιες ώρες το 24ωρο για 7-15 μέρες ανάλογα με την ένταση του αποτελέσματος που επιθυμούμε.
Γ) Λεύκανση σε ιατρείο και σπίτι. Ο συνδυασμός και των 2 παραπάνω μεθόδων που έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα σε ένταση και διάρκεια.

** Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην λεύκανση είναι απολύτως ασφαλή και δεν βλάπτουν τα δόντια. Δρούν μόνο στο χρώμα του δοντιού και όχι στη δομή του. Η μέθοδος της λεύκανσης δεν μπορεί να λευκάνει όψεις,θήκες ή σφραγίσματα ρητίνης.

Τα αποτελέσματα της λεύκανσης συνήθως διαρκούν αρκετά χρόνια ανάλογα και με τις συνήθειες του ασθενή (κάπνισμα, καφές, τσάι, κόκκινο κρασί). Συχνά απαιτείται μια ανανέωση του αποτελέσματος (στα 1,5-2 έτη) με τους εξατομικευμένους νάρθηκες για 2-4 μέρες στο σπίτι ή με προκατασκευασμένους έτοιμους νάρθηκες.


3. Όψεις πορσελάνης/ Όψεις ρητίνης

Είναι συντηρητικές αισθητικές αποκαταστάσεις μερικής κάλυψης του δοντιού από πορσελάνη [απαιτείται πολύ λίγο τρόχισμα]. Είναι πολύ λεπτές και αποκτούν την πλήρη αντοχή τους μετά την συγκόλλησή τους πάνω στο δόντι. Μπορούμε μ' αυτές να μειώσουμε διαστήματα μεταξύ των δοντιών, στρεβλοφυίες ή πρόταξη τών δοντιών, μήκος, σχήμα,κ.λ.π.

Πολλές φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκατασκευασμένες όψεις ρητίνης [μικρότερο κόστος αλλά και μικρότερη αντοχή και διάρκεια αποτελέσματος], οι οποίες αφού συγκολληθούν, διαμορφώνονται και προσαρμόζονται στο χαμόγελο του ασθενούς.


4. Ένθετα/Επένθετα [πορσελάνης ή πολυμερή]

Αισθητικές αποκαταστάσεις απο πορσελάνη ή ρητίνη [ σαν μεγάλα σφραγίσματα ] για τα οπίσθια δόντια. Επιλέγονται όταν η βλάβη σε ένα δόντι είναι μεγαλύτερη από το 1/2 της διαμέτρου του δοντιού.

Μπορούν να αντικαταστήσουν και ήδη υπάρχοντα σφραγίσματα. Κατασκευάζονται στο εργαστήριο μετά από αποτύπωμα στο ιατρείο και συγκολλούνται στο δόντι προστατεύοντάς το από κατάγματα.


5. Στεφάνες [θήκες]

Είναι μεγάλης αντοχής και χρησιμοποιούνται για να καλύψουν εκτεταμένες βλάβες δοντιών και απονευρωμένα [ενδοδοντικά θεραπευμένα] δόντια.

Ολοκεραμικές - Είναι αποκαταστάσεις εξ' ολοκλήρου από πορσελάνη, άριστης αισθητικής
Μεταλοκεραμικές - Μικρότερου κόστους αλλά μέτριας αισθητικής, που καλύπτουν όλο το δόντι.


6. Γέφυρες

Είναι οι αποκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την αναπλήρωση δοντιού ή δοντιών που λείπουν και απαιτεί τον εκτροχισμό και κάλυψη των παρακείμενων του κενού δοντιών. Κατασκευάζονται στο εργαστήριο μετά από λήψη αποτυπώματος στο ιατρείο.Το υλικό κατασκευής τους μπορεί να είναι μεταλοπορσελάνη ,μικρότερου κόστους, αλλά μέτριας αισθητικής [ με τον καιρό εμφανίζουν το χαρακτηριστικό γκρι κολάρο γύρω από τα ούλα] ή ολοκεραμικές, ζιρκονίας, άριστης αισθητικής, βιοσυμβατότητας και αντοχής.


7. Bonding

Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο οδοντίατρος χτίζει πάνω στα ήδη υπάρχοντα δόντια (συνήθως χωρίς τρόχισμα) ένα νέο περίβλημα, με το υλικό της ρητίνης (άσπρο σφράγισμα) αναδιαμορφώνοντας την όψη τους. Μπορούμε έτσι να αλλάξουμε το σχήμα (μήκος-πλάτος), το χρώμα (δυσχρωμιές), να καλύψουμε μικρορωγμές και να αλλάξουμε τη διάταξή τους. Επίσης μπορούμε να διορθώσουμε στραβά δόντια εάν ο ασθενής δεν επιθυμεί ορθοδοντική θεραπεία ή να κλείσουμε διαστήματα.

Είναι μια γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος που βελτιώνει την εμφάνιση των δοντιών σε σύντομο χρονικό διάστημα και με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι αποκαταστάσεις αυτές έχουν μικρότερο κόστος σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης, αλλά είναι μικρότερης αποτριπτικής αντοχής και με την πάροδο του χρόνου αποχρωματίζονται. Χρειάζεται λοιπόν μια συντήρηση του αποτελέσματος κάθε 5 με 6 μήνες για έλεγχο και καθαρισμό των χρωστικών που προσροφώνται πάνω στη ρητίνη.


8. Λευκά Σφραγίσματα (Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης)

Τα γνωστά σε όλους λευκά σφραγίσματα. Χρησιμοποιούνται σε βλάβες μικρότερες του 1/2 της διαμέτρου του δοντιού. Είναι αισθητικά και έχουν μεγάλη αντοχή.


9. Strass twinkles
Διαμαντάκια δοντιών από χρυσό, ασήμι, πλατίνα ή πολύτιμους λίθους και διαμάντια ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μπορούν να συγκολληθούν στην επιφάνεια του δοντιού με ειδικές κονίες (κόλλες). Τα υλικά κατασκευής τους είναι απολύτως βιοσυμβατά και δεν υπάρχει κάποια αρνητική επίδραση στα δόντια. Το κόσμημα συγκολλάται χωρίς την αφαίρεση οδοντικής ουσίας από τον οδοντίατρο.

Οποιαδήποτε στιγμή θελήσει ο ασθενής μπορούν να αποκολληθούν αφήνοντας το δόντι όπως ήταν πρίν.

Το κόσμημα συγκολλείται σε τέτοιο σημείο ώστε να μην παρεμποδίζει τον καθαρισμό του δοντιού με την οδοντόβουρτσα.